BloombergView: Maqedonia, fushëbeteja e re SHBA – Rusi

0
252
Maqedonia është një vend i mbyllur dhe i varfër i Ballkanit, me popullsi prej 2 milion banorësh. Për Kremlinin, është gjithashtu fronti më i ri i një lufteje ideologjike me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, kur këta të fundit nxisin ndryshimin e regjimit për të kundërshtuar ndikimin Rus. Kjo pikëpamje është e saktë për atë se interesat e Rusisë janë të lidhura me udhëheqës korruptiv autoritar, shkruan bloombergview, transmeton “lajmpress.com”.
 
Ja çka ka deklaruar Ministri i jashtëm i Rusisë Sergei Lavrov javën e kaluar:
 
Unë s’mund të gjykoj, por kjo ndodhë objektivisht për shkak se këto ngjarje në Maqedoni janë kundër refuzimit të qeverisë që të bashkëngjitet për të dhënë sanksione ndaj Rusisë, dhe për shkakun se jep një mbështetje aktive për planet e ndërtimit të gazsjellsësit Turk, gjë që shumë shtete evropiane e kanë kundërshtuar. Ne s’mund të mos e shohim se këtu ka një lidhje.