Borxhi i Kosovës ndaj FMN-së dhe Bankës Botërore (Dokument)

0
390

Borxhi i jashtëm i Kosovës është vazhdimisht në rritje. Vetëm ndaj dy institucioneve financiare ndërkombëtare, Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës Botërore, Qeveria e Kosovës ka hyrë borxh 451 milionë euro në formë të kredive.

Kjo shumë është deri në qershor të këtij viti sipas raportit të fundit të Bankës Qendrore të Kosovës, shkruan Gazeta Fjala.

Kështu në FMN Kosova është borxh 249 milionë euro, kurse në Bankën Botërore 202.4 milionë euro. /Gazeta Fjala/

borxhi i jashtem