Britanezët i bëjnë apel vendit të tyre.. ka ardhur koha tu kërkohet falje Palestinezëve

0
155

Pas 95 viteve të marrëveshjes së Belforit në fushatën ndërkombëtare kundër saj me përkrahjen e aktivistëve palestinez dhe evropian aktivist profesionist të Palestines në Britani, kanë lëshuar një akuzë ndërkombëtare, në të cilen marrin pjesë organizata palestineze e evropiane, duke kërkuar nga qeveria e Britanisë, që të kërkoj falje zyrtare palestinezeve për “marrëveshjen e Belforit“ e dalur në nëntor të vitit 1917, apo para 95 viteve. Aty kishte premtuar ministri i jashtëm britanez Artur Xhejms Belfori, se Britania do ta përkrah formimin e shtetit Hebre në Palestinë.

Akuza do të vazhdoj për pesë vite, dhe do të mundohet të tuboj më shumë se një milijon nënshkrime, nga të gjitha anët ë botët ë botës.
Arabiya net ka siguruar të dhëna nga kjo fushatë, se ata do të ngrejnë së shpejti padi ndaj qeveris britaneze, për shkak të kësaj marrëveshje që i dëmtoj palestinezët.
Një studiues specialist i çështjeve të padive dhe akuzave, thotë se e dime që do të kemi problem, vështirësi, por rrugët për të fituar këtë gjyq janë të mundshme.
Doktor Selman Ebu Site, studiuesi specialist për përkrahjen e refugjatëve palestinez, thotë se këso gjykime ka pasur në britani edhe më parë dhe është arritur sukese, kur fiset Keniane Mau Mau, kishin akuzuar britaninën për kohën që ishin nën okupim dhe britania kishte kërkuar falje.
Selman Ebu Site, thotë se ky është hapi i parë nëse britania kërkon falje, ngase nuk do të ndalemi dhe se do të kërkojm, ndryshimin e teksteve shkollore rreth ngjarjeve që kanë ndodhur në Palestin dhe për ta ndriquar të vërteten e asaj që ka ndodhur. /mszh/Sh.Hulaj/kohaislame