Brunai fillon zbatimin e përshkallëzuar të dispozitave të sheriatit islam

0
131

Sulltani i Brunait, Hasan Balkih, ka miratuar një projekt ligj, sipas të cilit vendi do të zbatojë dispozitat e sheriatit islam në mënyrë të përshkallëzuar.

Në një deklaratë zyrtare, sulltani i këtij vendi deklaroi se do të fillojë të zbatohet në mënyrë të përshkallëzuar edhe kodi penal, i cili bazohet në dispozitat e sheriatit islam.
Myslimanët e mbretërisë së Brunai përbëjnë 2/3 e banorëve, ndërkohë që pjesa tjetër janë budistë, të krishterë dhe ithtarë të feve të tjera. /aonline/kohaislame