Akuzohet marinsi për ekzekutimin e një afgani të plagosur

0
135

Një marins nga Britania e Madhe është akuzuar për ekzekutimin e një kryengritësi afgan, i cili ishte i plagosur, gjatë vitit 2011.

Marinsi dhe dy ushtarë të tjerë janë të akuzuar për vrasjen e këtij personi.

Vrasja dhe komentet e marinsit ishin incizuar nga një kamerë e montuar në helmetën e njërit prej bashkëushtarëve të tij.

Vrasja ndodhi pasi një bazë ushtarake ishte sulmuar nga kryengritësit, në provincën Helmand të Afganistanit, në shtator të vitit 2011.

Të tre burrat i mohojnë akuzat.

Ata u arrestuan vitin e kaluar, ndërsa nëse shpallen fajtorë, përballen me vuajtje dënimi në një burg ushtarak./bs/kohaislame