Çamëria dhe Palestina

Shkruan: Abedin Rakipi

(Studim komparativ)

“Ne nuk jemi atdhe pa popuj qe te pranojme popuj pa atdhe”. – Abdulaziz Mustafa

Masakrat masive te ketyre diteve ne Palestine, ndaj burrave, grave, pleqve, femijeve etj, per çdo çam qe e ndien akoma dhimbjen e Çamerise, te bejne te rikujtosh menjehere ate masaker masive dhe te pergjakshme qe perjetuan çamet qe prej shkeputjesh se Perandorise Osmane e deri ne vitin 1946 kur te gjitha dyert e gjenocidit te pergjakshem ndaj çameve u mbyllen perfundimisht me ekzilimin e tyre drejt Shqiperise. Ndersa çifutet qe prej vitit 1897 kur u organizua Konferenca e pare Boterore çifute ne qytetin Bal te Zvicres nen drejtimin e babait modern Sionist Theodor Herzl vendosen te ngrinin ne Palestine flamurin e Teuratit çifut, te krishteret Ortodokse greke dhe sllave apo edhe disa shqiptare, qysh prej vitit 1822 vendosen qe ne Çameri, Kosove, Mal te Zi etj ne ngrinin flamurin biblik ortodoks. Ishte pikerisht kjo Konference ne Zvicer e cila solli nje bashkepunim te ngushte ndermjet te krishtereve dhe çifuteve ne dy projekte madhore qe do te viheshin e kembe menjehere pas kesaj Konference. E para ishte Shkaterrimi i Kalifatit Islam Osman, dhe rikthimi i pushtetit biblik Ortodoks ne te gjithe Ballkanin, dhe e dyta ishte ngritja e shtetit çifut Izraelit ne vitin 1948 me ndihmen e aleteteve Perendimore te krishtere. Te gjitha drejtimet politike, ushtarake, ekonomike, dhe shoqerore te Shtetit Osman u infiltruan nga çifutet ose me sakte « Donmete ». Natyrisht do te lindi pyetja per ata qe nuk e dine se çfare ishin Donmete ? Per te njohur me mire Donmete ne duhet te kthehemi pas ne histori ne vitin 1626 kur lindi mistiku dhe mesihu çifut Sabbatai Zevi. Ai lindi ne Izmir dhe idhtaret e tij e quanin me emrin Amir (udheheqes). Ne vitin 1651 ai u shpall mesih por menjehere ate e perzune nga Izmiri per idete e tij te rrezikshme dhe lidhjet e tij me konspiracionet sekrete çifute. Nje shumice derrmuese hebrejsh qe nga India, e deri ne Angli e besuan se ky njeri ishte Mesihu i Premtuar qe populli hebre priste. Sabbatai Zvi insistoi te zere vend ne Stamboll me 1666 por aty autoritet Osmane e burgosen. Me vone ai u “konvertua ne Islam” per ti shpetuar denimit me vdekje, gje te cilen e bene edhe mijera ndjekes çifute te tij, me qellimin qe me emra dhe zakone myslimane por me ide te qarta shkaterrimtare çifute te shkaterronin nga brenda Perandorine Osmane. Ai filloi qe te krijoje ne te gjithe Perandorine Osmane konspiracione dhe shoqata sekrete qe me emra myslimane por me ide çifute punonin per shembjen e Kalifatit Islam. Te gjithe njerezit qe si ai qe e pranuan islamin per ta marre kalane e Perandorise nga brenda por qe ne te vertete ngelen çifute ne besim dhe ndjenja u quajten “Donme”. Ai filloi qe te bashkepunoje fshehtas me Bektashinjte dhe me Sufite duke shpikur festa te reja qe ne te vertete ishin me origjine çifute permes myslimaneve. Psh nje nder levizjet dhe rrymat me te rrezikshme perçarese qe u krijua prej dhe me ndihmen e çifuteve donme ishte Bahaizmi i Mirza Ali Muhamedit ne vitit 1844 si sekt shiit por me qellime djallezore te çifuteve per te perçare Perandorine Osmane ne mijera sekte dhe grupe te kunderta. Nje nder faktet qe sduhet harruar ishte edhe pjesemarrja e disa perfaqesuesve çifute ne Lidhjen e Prizrenit, ku ata u hoqen si mbeshtetes te Shqiptareve, por ne te vertete ata kishin qellime te tjera te fshehta. Plani B i çifuteve i cili kurre nuk u shpall publikisht ishte se nese nuk do tja dilnin mbane qe te krijonin shtetin e tyre ne Palestine, ata do ti ktheheshin Shqiperise.

Dokumentet sekrete te Sherbimeve Britanike dhe Amerikane gjate Luftes se pare dhe se dyte Boterore tregojne qarte sesi ishte pergatitur terreni per nje zbarkim masive te çifuteve ne Shqiperi, nese plani A i Izraelit te soten nuk do te arrihej dot perballe arabeve ne Lindjen e Mesme. Me qindra çifute siç e tregojn edhe dokumentat e sotme historike Shqiptare u vendosen ne Shqiperi gjate Luftes se dyte Boterore, duke gjetur strehe dhe duke pritur qe te kalonin ne Izrael. Por ne dokumentat shqiptare fshihet nje pjese e se vertetes, se per çifutet dhe Perendimoret Shqiperia ishte Plani B i krijimit te nje Izraeli. Per mos tu zgjatur shume ne kete teme te cilen mendoj ta trajtoj per lexuesit shqiptare nje here tjeter, po vazhdojme me disa aspekte te tjera historike rreth Palestines se sotme dhe Çamerise. Çifutet e nisen projektin e madhe te shembjes se Perandorise Osmane ne vitin 1665 kur Sabbatai Zvi filloi te shpalli haptazi neper tubime dhe sinagoga se toka e Hebrejve do te jete Izraeli, ku do te tubohen te gjithe çifutet, dhe ne kete “Tokat te Shenjta” qe jane okupuar nga Turqit, do te deshmojne per ardhjen e shkaterrimit te Perandorise Osmane. Pra struktura e çifuteve-donme(çifuteve te konvertuar) ne Islam sa per sy e faqe, ka filluar qysh heret me Sabbatai Zevin. Psh nje prej mjekeve te sulltaneve turq, ishte nje nxenes i tij, i cili pasiqe “u be musliman” morri emrin Hajatizade Mustafa Fevzi Efendi. Ne te vertete, ky emrin e vertete e ka patur Moses Ben Raffael Abrabanel. Per ironine me te madhe u martua me motren e Sulltanit, madje me 1670 ishte Vali ne Erzurum, kurse me perpara me 1666 ishte emertuar si Vali ne Temishvar(Hungari) . Qe te jete ironia edhe me e madhe, nipi i tij, Mehmed Emin Efendi, u emerua shejhulislami i pare ne Turqi, si çifut i konvertuar. Shejhulislami i dyte, sheh i Nakshibendive dhe Bektashive ishte zgjedhur Musa Gaziu, çifut i konvertuar qysh prej gjyshit, ne kohen e Sulltanit Vahiduddin, ishte mason i shkalles se 33-te. Ne sarajin mbreteror ne Edrene, kur Edreneja ishte kryeqytet i mbreterise, ne kohen kur predikonte Sabattai Zevi gjyshi i “shejhulislamit” ishte perkthyes i Sabattai Zevi ne oborrin mbreteror, kurse Mehmed Emin Efendi, morri emrin Mehmed Aziz Efendi kurse gruaja e tij çifute u be Fatma Hanem. Sabateizmi u perhap shume shpejt jo vetem ne qendrat e medha te Perandorise por edhe ne Evropen Jugore dhe ate Qendrore. Ne shekullin e 17-18 me loje te rabineve çifute 500-600 familje çifute “u bene myslimane”, por ata mbeten shpirterisht ne fene e tyre te meparshme. Kishin dy emra, ne publik ate mysliman, dhe ne shtepi ate çifut. Ne vitin 1683 ne Selanik 300 familje u konvertuan ne Islam, kurse Danezi Karsten Nibeuhr shenon faktin se me 1784 ne Selanik kishte 600 familje çifute-donme, kurse Gersham Scholem, dhe ai vete sabatejist, thekson se popullsia Sabetajiste e Selanikut ishte rreth 60000 banore. Llozhat e para Masonike i udheheqnin çifutete nga Evropa. Pra siç e thame Sabetaizmi ishte levizja me e madhe dhe me e fshehte masone ne Perandorine Osmane. Organiza e fuqishme ITTIHAD VE TERAKI ose siç njihen me sakte ne gjuhen popullore dhe historike shqiptare Xhonturqit, ishte e prire dhe e drejtuar nga çifute, sabetajista, dhe masone. Aktivistet me te madhenj ishin sidomos Sabetajistet e Selanikut dhe Janines te cilet nxisnin nacionalizmin e popujve te Ballkanit (maqedonet, serbet, greket, duke i ndihmuar materialisht dhe politikisht per ta shkaterruar Perandorine Osmane). Duhet theksuar dhe ritheksuar fakti per çamet se Organizata e fshehte grekperhapese Finiqi Eteria tek e cila benin pjese edhe Marko Boçari etj, u themelua me ndihmen dhe pjesemarrjen e fshehte te çifuteve te Janines dhe Selanikut. Pra siç e shihni organizata me e famshme greko-ortodokse u ngrit ne kembe nga çifutet, dhe u be aktive kudo neper Greqi dhe Çameri me ndihmen e çifuteve dhe Sabetajistave. Projekti i madh Sabetajist dhe masonik duke qene se sabetajistet ishin te gjithe masone, ishte krijimi i nje Turqie laike, pa fe siç ja arriten qellimit me masonin me origjine shqiptare Mustafa Kemal Ataturk, dhe projekti tjeter i madh ishte themelimi i shteteve sllavo-greke duke nenkuptuar roberimin e shume trojeve shqiptaro-turke nga sllavo-greket te cilet ishin aleate me Evropen dhe Masonet. Armiku i tyre i perbashket ishte Islami dhe Osmanllinjte, kurse projekti i tyre i perbashket ishte shkaterrimi i Perandorise Osmane dhe ngritja kudo ne Ballkan me ndihmen e shteteve Ballkanike qe ata vete po i krijonin te llozhave sekrete masonike. Nga keto makinacione u krijuan shtete sllavo-greke ne kurriz te popujve jo-ortodokse, siç ishin shqiptaret, boshnjaket, pomaket, myslimanet greke, etj. Serbia me Malin e Zi, Greqia, Bullgaria etj jane disa nga frytet qe masoneria sabatejiste i ka projektuar ne Paris, Berlin, dhe Londer, sidomos me Konferencen e famshme te Berlinit te vitit 1878, e cila ishte gjoja per realizimin e te drejtave te popujve “te roberuar” por qe ne te vertete kishte qellime te erreta si dhenia e Çamerise Greqise, Kosova Serbise etj duke qene se keto benin pjese ne platformen e madhe siç e theksova edhe me lart qe eshte shembja dhe shkaterrimi i Perandorise Osmane. Pra siç e shihni edhe nga vete faktet historike, Çameria ju eshte dhene grekeve nga sabatejistet dhe masonet çifute per te realizuar planin e tyre me te madh qe ishte shembja e Perandorise Osmane, e cila ju ishte bere atyre, pengese per krijimin e nje shteti te madh Izraelit, te cilen ata e krijuan vetem pas shembjes se Perandorise Islame. Per tja arritur qellimeve te tyre ata sakrifikuan çdo gje qe ju nevojitej, nder te tjera edhe dhenien çamerise Greqise, Kosoven, Serbise etj dhe therrjen e mijera çameve dhe kosovareve etj. Pra per ata qe historine e Çamerise e kane mesuar nga gojedhenat, dhe faktet e trilluara historike komuniste kthjellohuni se ju kane treguar vetem perralla, sepse pas gjenocidit çam fshihen projekte te medha boterore te orkestruara nga masonet. Fatkeqesisht per ne çamet myslimane rrame ne rrugen e tyre, dhe u flijuam per krijimin e shtetit te tyre Izraelit, ashtu siç po sakrifikohen prej 50 vjetesh edhe vellezerit tane Pelestineze. Edhe Palestina pati te njejtin fat si vete Çameria sepse edhe ajo pasi u shkeput me dhune nga Kalifati Islam, nga masonet ne konferencat e famshme per te cilat folem me larte e morren çifutet, duke filluar aty spastrimin e madh etnik qe po ndodh edhe sot e kesaj dite. Ashtu siç u masakruan barbarisht çamet ashtu edhe sot po masakrohen vellezerit tane ne Palestine, dhe tashme eshte bere e qarte per te gjithe ne, se ata qe ja dhane çamerine grekeve, dhe organizuan masakren e çameve, jane te njejtet njerez qe po kryejne masakrat ne Palestine. Nese ne Çameri sabatejisto- masonet ja u dhane ate grekeve si dhurate per bashkepunimin e tyre per rrezimin e Perandorise Osmane, dhe i lane çamet nen meshiren e thikave greke, sot ata edhe palestinezet i kane lene nen meshiren e bombave izraelite, dhe gjenocidi dhe gjaku eshte i njejte si ne Çameri, gjak i paster myslimanesh derdhur per realizimin e projekteve masone çifute.

Ne Konferencen e pare çifute qe siç e treguam edhe ne fillim u mbajt ne Zvicer u shkrua edhe nje Protokoll çifut i cili u quajt “Protokollet e te urteve te Sionit” thuhet tekstualisht: “Kur te vije koha, qe Sovrani yne, Zot i Botes, do te kurorezohet, atehere do te jene po keto duar qe do te qerojne çdo gje qe do ta na behet pengese ne rrugen tone”. (Protokolli pika 3)

Kurse ne nje pike tjeter thuhet tekstualisht: “Kur te ngrejme mbreterine tone, ekzistenca e çdo feje tjeter do te jete e padeshirueshme per ne”. (Protokolli pika 14)

Ja pra siç e shikoni qe prej Sabetai Zevit e deri me sot se kush ishin ata qe u bene shkak qe çamet dhe kosovaret te perjetojne masakra te tmerrshme ashtu siç po i perjetojne vellezerit tane palestineze sot.

Zoti i gjithesise i bashkofte zemrat e pervuajtura myslimane çame dhe kosovare me ato te vellezerve dhe motrave tona ne Palestine qe po heqin sot ate masaker qe ne çamet e hoqem para 60 vjetesh.

AMIN!

mesazhi.com

Artikulli paraprakKëshilla dhe udhëzime rreth provimeve shkollore
Artikulli vijuesQëndro pranë nënës!