Studimi/ Kokaina ndryshon anatominë e trurit, rrit stresin

Kokaina e ndryshon thelbësisht trurin, qoftë edhe një dozë e vetme shkakton dëm. Ky është një paralajmërim i ri i shkencëtarëve.

Këto ndryshime dobësojnë vetëkontrollin dhe e bëjnë trurin më të predispozuar për tu shpërqëndruar.

Universiteti i Anglisë Lindore zhvilloi një kërkim të drejtuar nga Peter McCormick i cili thotë se studimi i hollësishëm zbuloi që një dozë e vetme kokaine mund ta ndryshojë plotësisht anatominë e trurit dhe nxisë një normë të lartë stresi.

Sipas studiuesve, kokaina shkakton një çarje midis dy proteinave kryesore të trurit, duke ndërprerë komunikimin midis tyre.

Kjo çarje në komunikim e bën më të vështirë për trurin ta përballojë stresin dhe rrit shansin që një përdorues të gjejë ngushëllim te kokaina.

Doktor McCormick thotë se grupi i tij ka identifikuar një mekanizëm potencial për mbrojtje kundër kësaj çarjeje. Por kjo nuk e ul rrezikun e përdorimit të kokainës.

Mendohet se diçka e ngjashme ndodh edhe nga përdorimi i tepruar i alkolit./ Shqiptarja

Artikulli paraprakKy është efekti i dëmshëm i limonit që e mbajnë të fshehtë të gjithë!
Artikulli vijues9 zakone të këqija që shkatërrojnë dhëmbët tuaj