Friday, February 3, 2023

Automjeti i ri turk, me 2 dollarë do të mund të përshkruaj 500 kilometra.

0
Automobili i parë familjar turk me energji diellore “Aruna”, prodhim i Universitetit Teknik të Stambollit ITU, me 2 dollarë do të mund të përshkruaj...

Shkencëtarët islam, dijetarët që ndikuan në rilindjen evropiane

Shkencëtarët mesjetarë islamë kanë bërë zbulime të mëdha dhe kanë luajtur një rol vendimtar në globalizimin e shkencës. Deri në fund të shekullit të...

Rusia tenton të zhvillojë një superpajisje për pikasjen e sulmuesve kamikazë

0
Ministria e Punëve të Brendshme të Rusisë ka shpallur tender për zhvillimin e pajisjes së destinuar për zbulimin në distancë të largët të pajisjeve...

Sony Xperia Z5 Premium, telefoni i parë 4K

0
Kompania Sony dje ka prezantuar një seri të pajisjeve teknologjike dhe njëra nga këto pajisje është edhe telefoni Sony Xperia Z5 premium, i cili...

Nisi të punojë superkompjuteri më i fuqishëm në Europë

0
Në qytetin gjerman të Jülich (bundeslandi i Nordrhein-Westfalen) filloi të punojë superkompjuteri më i fuqishëm në Europë. Performanca e tij - 5.9 katrilion operacione...

Facebook Messenger tani edhe me video thirrje

0
Facebook Messenger sapo është bërë më interesant duke shtuar edhe opsionin për video thirrjet nga smartfonët iOS dhe Android. Përdoruesit nga një numër i...

Gmail pa qasje

0
Nëse dje kishit probleme me qasje në Gmail, nuk ishte faji juaj. Nga Google konfirmuan problemin i cili është mënjanuar shumë shpejtë. Edhe pse...

Instagram teston në mënyrë sekrete butonin e ri ‘Regram’

0
Rrjeti shoqëror Instagram në mënyrë sekrete po teston funksionin e ri për të cilin shumë përdorues janë duke e pritur që një kohë të...

Arrin Firefox 12

0
Mozilla lëshoi në distribucion versionin final të shfletuesit të vet të Internetit Firefox 12. Shfletuesi sjell vetëm ndryshime të vogla në krahasim me versionin...

1 milion shkarkime të Windows 8 brenda 24 orëve

0
Versioni testues për konsumator i Windows 8, në 24 orë pas lëshimit, ishte shkarkuar 1 milion herë.   Versioni testues për konsumator i Windows...