Sa herë në javë duhet të bëjmë dush?

0
Për shumë njerëz, dushi në mëngjes është pjesë e rutinës së tyre ditore. Pa e bërë atë, ata ndjehen të papastër, të pagatshëm për...

Shkenca vërteton përse e ndaloi i Dërguari i Allahut edukimin e qenve në shtëpi

Çdo ditë shkenca zbulon atë që mbështet vërtetësinë e Profetit të mëshirës, paqja e Zotit qoftë mbi të. Në këtë shkrim kemi një zbulim...

Si ndezet vetura në mëngjesin e ftohtë?

0
Nese temperatura bie nen zero gjate nates, ju mund te hasni ne veshtiresi ta ndizni makinen tuaj. Nese jetoni ne vende ku gjate dimrit...

Kur’ani dhe Teoria e Ajnshtajnit

Kur'ani dhe Teoria e Ajnshtajnit Kur’ani në dy vende tregon për shkurtimin e kohës, dhe atë: “Atje ngjiten engjujt dhe Ruhi (Xhibrili) në një ditë...

Nëse fjalëkalimi i Facebook-ut tuaj është në këtë listë, ndërrojeni menjëherë (FOTO)

0
Kompania për menaxhimin e fjalëkalimeve SplashData e ka publikuar listën e saj vjetore me fjalëkalimet më të zakonshme të vitit 2015. Lajmi.net e sjellë për...

Ja çfarë i ndodh profilit tuaj në Facebook nëse ju vdisni…

Nëse vdisni, një prej shumë gjërave të tjera që mund të lini mbrapa në këtë jetë është edhe llogaria juaj në Facebook. Facebook raportohet se,...

Kujdes, ju po e mbushni gabimisht telefonin tuaj!

Duhet të pranojmë që bateria dhe kohëzgjatja e saj përbëjnë një kriter të rëndësishëm në momentin kur duam të blejmë një pajisje të re...

Çka është metoda shkencore?

0
Ibn Al-Haytham besohet të jetë personi i parë që ka përdor metodën shkencore. Metodat shkencore na ndihmojnë në procesin e të kuptuarit të asaj që...

iPhone ka një tastierë sekrete të cilën askush nuk e ka zbuluar deri tani!

0
Si duket, Apple ka dizajnuar një tastierë për përdorim me një dorë në iOS dhe askush nuk e ka zbuluar deri më tani. Zbulimi është...

Rrezatimi elektromagnetik; Sa i dëmshëm është për ne dhe fëmijët tanë? Si të mbrohemi...

0
A është rrezatimi elektromagnetik i sigurt? Ju me siguri jeni të ulur në një fushë elektromagnetike (EMF) në këtë moment. Instituti Kombëtar i Shkencave...