Saturday, August 13, 2022

Kapet banda shqiptare-gjermane, ka kryer 363 plaçkitje

0
Një bandë e përbërë nga 4 meshkuj shqiptarë dhe dy femra gjermane është kapur këto ditë, e dyshuar për 360 sulme me plaçkitje trezorësh,...

Etërit e sotëm kalojnë vetëm 56 minuta në ditë me bijtë e tyre

0
Një numër i madh i etërve për shkak të tensionit në punë janë aq të lodhur sa që nuk kanë forcë të shoqërohen me...

“E ardhmja e bibliotekave të Kosovës”, në fokus të ekspertëve

0
Biblioteka Kombëtare Universitare e Kosovës, të mërkurën, ka pasur festë. Përfaqësues të bibliotekave, zyrtarë institucionalë e lexues, janë bërë bashkë në ceremoninë që ka...

Misteri i Qabesë shokues për NASA-n

0
Neil Armstrong ka dëshmuar se qyteti i Mekës është qendra e planetit Tokë. Ky fakt është shqyrtuar përmes një studimi shkencor. Kur Neil Armstrong...

Gruaja që fliste vetëm me Kur'an

0
Në emër të All-llahut Bamirësit të Përgjithshëm Mëshiruesit të Posaçëm  Falënderimi i takon All-llahut  që na urdhëroi të bëjmë xhihad me zemër, me...

Të palumturit kalojnë kohë në Facebook

0
Njerëzit që kalojnë shumë kohë në Facebook janë më pak të lumtur me jetën e tyre. Në këtë përfundim kanë arritur shkencëtarët e Universitetit...

Kafiterite e Prishtines fillojne me ndertimin e terrasave

0
15 kafiteri kryesisht në rrugën Rexhep Luci dhe Qamil Hoxha të Prishtinës kanë filluar ndërtimin e terrasave. Për këtë ata kanë leje nga...

Mungesa botërore e vaniljes do të shtrenjtojë akulloren e preferuar

0
Çmimi i një prej delikatesave më të shtrenjta, e cila përdoret në desertë dhe parfume nuk ka ndryshuar në gjashtë vitet e fundit, ndërsa...

Babai i 600 fëmijëve në Austri

0
Një mjek anglez që jeton në Austri thuhet të jetë babai i 600 fëmijeve. Në vitin 1940 Bartold Vizner së bashku me gruan e...

Shqiptarët më 16 prill në Bern protestojnë kundër diskriminimit

0
Diaspora shqiptare ka paralajmëruar edhe një protestë në Zvicër ku do të shprehet revolta kundër dhunës dhe padrejtësive ndaj shqiptarëve në Maqedoni. Sebep janë...