Tuesday, July 5, 2022

Studentët e UP-së ende nuk i kanë paraqitur provimet “online”

0
Studentët e vitit të parë të nivelit bachelor në Universitetin e Prishtinës ende nuk i kanë paraqitur provimet “online”, ashtu siç ishte parashikuar për...

50 shqiptarë rrahën në mes vete, helikopterët gjerman bartin të lënduarit

0
Në vendbanimin Ochtrup të Gjermanisë, tre veta kanë pësuar plagë të rënda dhe është dashur të barten me helikopterë gjegjësisht me autoambulancë. Një mosmarrëveshje...

PYJET RRAFSH

0
Agjencia Pyjore e Kosovës alarmon për prerjet ilegale dhe pa kontroll të pyjeve. Dëmet e shkaktuara vetëm vitin e kaluar nga prerësit ilegalë, sipas...

Moti ekstrem, kërcënim në rritje për komunitetet dhe ekonominë

0
Gjatë gjysmë-shekullit të fundit, ngrohja globale ka sjellë fenomene ekstreme moti si për shembull periudha me temperature tepër të larta, apo rreshje të dendura....

Hajni kosovar në burg në Dubai

0
Kanë mbërritur në Dubai të Emirateve të Bashkuara Arabe historitë problematike të kosovarëve. R.N 20 vjec nga Kosova është arrestuar në Dubai dhe është...

Pas 46 ditëve zgjohet nga koma

0
Pacientja 59 vjeçare, Fikrije Kazazi nga Prishtina, ka arritur të zgjohet nga koma. Pas 46 ditësh pa vetëdije dhe më shumë se 3 muajve...

Dy dekada më pas lufta lë pasoja në Sarajevë

0
Më 6 prill 1992, Perëndimi njohu Bosnjë dhe Hercegovinën (BiH) si të pavarur e të armatosurit serbë qëlluan mbi demonstruesit në Sarajevë. Ky ishte...

Preshevari Shpresim Sadiku vendin e parë në matematikë në garat e Kosovës

0
Nxënësi preshevarë Shpresim Sadiku zuri vendin e parë për klasat e dhjeta në garat shtetërore të Kosovës nga lënda e matematikës të  organizuara në...

Në të gjithë botën ka 2.4 milion njerëz të trafikuar

0
Zyrat për luftimin e krimit në OKB ka bërë të ditur se 2.4 milion njerëz në të gjithë globin janë viktima të trafikimit dhe...

80-vjeçarja arrin të ulë avionin, pasi i shoqi i saj pilot vdes

0
Një grua 80-vjeçare në SHBA me shumë pak përvojë në pilotim, ka realizuar një ulje emergjente në Wisconsin, pasi burri i saj pilot pësoi...