Tuesday, March 21, 2023

Varësia e ndaj lojërave të fatit/bixhozit/bastoreve dhe problemi i tyre

0
Si të ndaloni varësinë ndaj lojërave të fatit/bixhozit/basteve dhe të rifitoni kontrollin e jetës suaj Mund t’i ndodhë kujtdo nga ndonjë çast gjatë jetës: Basti...

Tregim – Përmirëso të metat tua para se t’i përmirësosh të metat e të...

0
Një çift bashkëshortor kaluan në shtëpinë e re. Çdo ditë derisa hanin mëngjesin, gruaja duke shikuar përtej dritares, i thoshte burrit të saj: Rrobat e fqinjës...

Si mund ta konvertoni Celsius në Kelvin?

0
Celsius dhe Kelvin janë dy shkallë të zakonshme të temperaturës së përdorur. Çfarë është temperatura? Temperatura është intensiteti i nxehtësisë ose ftohtësisë së një objekti. Temperatura...

Si ti paketoni teshat për udhëtim (Video)

0
Kur udhëtojmë, është e rëndësishme që teshat të pakohen në mënyrë efikase, të organizuar dhe të zgjuar. Unë tregoj një metodë për të rrokullisur...

Jeta është përplot me gurë, mos u pengo në to, por mbledhi dhe ndërtoi...

0
Jeta është përplot me gurë, mos u pengo në to, por mbledhi dhe ndërtoi vetes shkallë nëpërmjet të cilave ngjitesh drejt suksesit. {Bekir Halimi}

Ja si mundë ta bëni një aparat për Coca Cola,Fanta dhe Sprite në kushte...

0
Si të bëni aparat për 3 pije të ndryshme  në shtëpi. Në rastin tim, është Coca-Cola, Fanta dhe Sprite por ju mund të përdorni...

Cili është ndryshimi midis një depresioni dhe një recesioni?

0
Në ekonomi, termi depresioni dhe recesioni ndonjëherë përdoren në mënyrë të ndërsjellë, edhe pse kjo nuk është një praktikë e saktë. Termat recesioni dhe depresioni...

Si të shumëzoni me gishta (trika matematikor) (Video)

0
Shumëzimi me gishta. Duke shumëzuar 6, 7, 8, 9 dhe 10 duke përdorur gishtat.  /Kumti.com https://www.youtube.com/watch?v=ieX9UlD087c

Dashuria për Zotin

0
Feja, sipas një përkufizim të përmbledhur, nuk është gjë tjetër veçse marrëdhënia që krijohet në mes Zotit dhe njeriut. Në thelb çdo marrëdhënie mes...

Egoisti

0
Egoist është ai që kërkon nga të tjerët të bashkëndjejnë dhimbjet e tij, ndërsa kur gëzohet, ikën për të shijuar vet gëzimin.   Ekrem...