Teknologjia Stealth: Aeroplani B-2

B-2, është aeroplan bombardues, tek i cili është aplikuar teknologjia “Stealth” dhe konsiderohet bombarduesi më modern në botë. Ky aeroplan është zhvilluar krahas gjuajtës-...

3 shkaqet pse xhindi e godet njeriun

Ndonjëherë xhindi e dashuron njeriun e goditur dhe e godet atë për t’u kënaqur me të. Kjo goditje është më e lehta dhe më...

Rrjeti gjithë botrorë, ose WWW (World Wide Web)

Rrjeti gjithë botrorë, ose WWW (nga anglishtja World Wide Web; lexo Uorld Uaid Ueb) është një sistem dokumentësh në Hypertext të shërbyera nëpërmjet Internetit....

A po tutesh prej vdekjes?! Ja çfarë thotë Allahu në Kuran!

“Me të vërtetë, ata që thonë: “Zoti ynë është Allahu, e pastaj vazhdojnë në të drejtë, do t’u zbresin atyre melaqet (në momentet e...

Për çdo vit terrorizohen 115 fëmijë palestinezë

Regjimi sionist që fillimi i Intifadës së dytë të popullit të Palestinës e deri me tani për çdo vit ka vrarë 115 fëmijë palestinezë.Gazeta...

Disa tema dhe dilema rreth përkthimit të Kur’anit në gjuhën shqipe

Në hyrje të kësaj kumtese, e shoh të udhës të jap konstatimin me të cilin pajtohen të gjithë studiuesit tanë se në kuadër të...

Ezani nuk ndërpritet për 24 ore përgjatë gjithë rruzullit

Një hulumtues pas disa veprimeve matematikore ka arritur në rezultatin se ezani në të gjithë rruzullin dëgjohet për 24 orë pa ndërprerje. Abdul Hamid...

Kafeneja ku paguajnë më lirë ata që thonë “faleminderit” dhe “të lutem”

Të sillesh mirë nuk kushton asgjë. Por, të sillesh keq, në anën tjetër, vjen me një çmim – sidomos në një kafene të Spanjës. Pronari i...

Autostrada – miti i rremë i Hitlerit

Edhe sot vazhdon të ekzistojë përshtypja e gabuar se autostrada është një shpikje e nacionalsocialistëve dhe se me punën e ndërtimit u mënjanua papunësia...

HAFIZ ALI ULQINAKU (1853-1913)

HAFIZ ALI ULQINAKU (1853-1913) Hafiz Ali Ulqinaku i përket plejadës se nderuar të figurave të shquara të kulturës shqiptare në periudhën e Rilindjes Kombëtare. Jeta e...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...