Shperblimi i madh per muslimanet

Ibn Omeri – Allahu qofte i kenaqur me te – tregon se ai e ka dëgjuar të Dërguarin e Allahut – alejhi selam –...

Prej shenjave të sinqeritetit tek nxënësi i diturisë

Prej shenjave të sinqeritetit tek nxënësi i diturisë “Prej shenjave të sinqeritetit tek nxënësi i diturisë janë: heshtja rreth çështjeve që nuk i përkasin, përulja...

Nuk i pranohen adhurimet, pa plotësimin e këtyre dy kushteve

Dije, se robit të Allahut nuk i pranohen adhurimet, pa plotësimin e këtyre dy kushteve, ato janë; 1. Pasimi i sunetit (tradites profetike) dhe 2. Sinqeriteti. Njerëzit,...

Kushtet e uelijut (kujdestarit) të vajzës për aktin martesor:

Kushtet e uelijut (kujdestarit) të vajzës për aktin martesor: 1. Përgjegjësia: i rritur dhe i logjikshëm. 2. Liria: të mos jetë rob. 3. Përgjegjshmëria: të njohë dobitë...

Gjykimi i lajmërimit të martesës:

Gjykimi i lajmërimit të martesës: Është detyrë, sepse Profeti alejhi selam ka thënë: “Lajmëroni martesën!” (Ahmedi dhe e saktësoi Albani). Ndër dobitë e lajmërimit të martesës...

Ilaçi i ankthit, hidhërimit dhe pikëllimit

Robër të Allahut, njeriu në këtë botë goditet me brenga të ndryshme, në zemrën e tij bien shumë brenga, të cilat i shkaktojnë vuajtje...

Çfarë i ndodh shpirtit kur fle gjumë?

Kur njeriu fle, Allahu ia merr shpirtin, dhe kjo është vdekja e vogël, siq thotë Allahu: “Ai jua merr shpirtrat natën, duke e ditur...

Si bëhen dasmat në Islam

Dasma Dasma është përgatitja e ushqimit në ditët festive të saj dhe kjo gosti është e ligjësuar në fe Gjykimi i gostisë së dasmës: Është synet (i...

Ku përfundojnë shpirtrat e kafshëve dhe shpendëve pas ngordhjes së tyre? A është meleku...

Ku përfundojnë shpirtrat e kafshëve dhe shpendëve pas ngordhjes së tyre? A është meleku i vdekjes ai që merr shpirtrat e tyre? Së pari: Allahu i...

Përkufizimi i martesës në fe:

Përkufizimi i martesës në fe: “ Akt i saktë bashkëshortor.” Gjykimet e martesës: 1. Obligim: për atë që i frikësohet rënies në imoralitet. 2. E ndaluar: për atë...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...