Ja si truri ju mashtron për t’i besuar lajmeve të rreme

0
Duke qëndruar i ulur para një kompjuteri jo shumë kohë më parë, një profesor i vjetër historie, u përball me një sfidë, me të...

Çfarë është lajmi i rremë, dhe si mund ta shmangim atë?

0
Shumë gjëra që lexoni në internet, sidomos në mediat elektronike, mund të duken të vërteta, por në fakt shpesh nuk janë. Lajm i rremë...

Izolim me beton apo me dru

0
Jeni në dilemë se a ta izoloni pjesën e jashtme të shtëpisë me blloqe betoni apo me kornizë druri? Edhe pse variantin e fundit...

Pse kripto-valutat po e humbin vlerën?

0
Për disa ditë, i gjithë tregu i krizës në valutë është nën presion ekstrem. Por cilat janë arsyet për një korrigjim të tillë? Duket sikur...

Plumbi në benzinë shkakton kriminalitet?

0
Duke punuar në laboratorin e tij më 1921, Thomas Midgley kërkonte të ushqente me karburant një të nesërme më të lumtur. Ai krijoi tertatilin...

Ushqimet që ju ndihmojnë ta luftoni lodhjen pranverore

0
Këshilla – Lodhja për t’u çuar, sikleti pas drekës, kafeja e domosdoshme për t’u zgjuar… Tashmë pranvera pothuajse ka ardhur dhe bashkë me të...

Ku është dallimi në mes Psikiatërit dhe Psikologut

0
Shpeshherë ndodh që të ngatërrohen profesioni i psikologut me atë të psikiatrit. Prandaj është e rëndësishme që të bëhet dallimi mes psikologut (psikologut klinik)...

Pse vendoset ora në dorën e majtë

0
Pjesa më e madhe e njerëzve e mbajnë orën në dorën e majtë dhe shumica e tyre nuk e dinë historinë e kësaj simbolike. Vënia...

Fëmijët po harrojnë se si ta mbajnë lapsin

0
Teknologjitë e reja kanë ndryshuar jetët tona. Në shumicën e rasteve për mirë, por ka edhe pasoja të tjera që nuk janë edhe aq...

Çfarë do të thotë të jesh një oligark?

0
Gjëja më e rëndësishme për nomenklaturën është pushteti. Jo prona, por pushteti. Borgjezia është klasa me prona dhe për këtë arsye, është klasa në...