Thursday, September 29, 2022

Muslimanet dhe Industrite e Naftes Shekujt 7-19

0
  Historiani i famshem Musliman i shekullit te dhjete al-Mas'udi shkruan per fushat e naftes ne tokat muslimane. Ai ka perdorur fjalen 'atam' per...

E vërteta e Luftës Civile në Shqipëri

0
Historiani Hamit Kaba është i kthjellët dhe i qetë në atë që artikulon. Shprehet me ftohtësi për rolin e Shqipërisë, por edhe përgjigjet për...

NGA SHPALLJA E PAVARËSISË, NË 100-VJETORIN E SHTETIT SHQIPTAR

0
Gjithë studimet historike, kujtimet apo episodet e mëvonshme, që bëjnë fjalë për pavarësinë e Shqipërisë të gjitha bashkohen në një pikë të vetme: Në...

Arsyeja: Pse u vranë shqiptarët në Kosovë nga Serbët

0
Pse u vranë shqiptarët në Kosovë nga Serbët dhe pushteti i Millosheviqit, një përgjigje nga një katolik shqiptar dhënënë kohën e luftës. Anton Kçira,...

Arnautët (shqiptarët) e Sirisë

0
Nga jeta që kam jetuar në Damask dhe Siri, për mua personalisht është periudha më e mirë e jetuar në jetën time, viti...

MBI 50 VJET OKUPACION

0
Shkrimi është publikuar më 10 nëntor, 1999 "Në vitet e para të shtetit të tyre Izraelitet pëlqenin të mendonin se Palestinezët thjesht nuk ekzistonin...

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 29 marsin në vite…

0
1886 - Koka Kola del në shitje për herë të parë, në një farmaci në Atlanta. Shpikësi i saj, Xhon Pemberton, pretendoi se pija...