Çkodohen 4 kode të reja të avionit spiun amerikan

0
237

Gjeneral Ali Haxhizadeh, komandant i forcave hapësinore të Gardës revolucionare të Iranit, theksoi se specialistët iranianë kanë arritur të çkodojnë me sukses 4 kode të reja të avionit spiun amerikan RQ 170. Ai theksoi se ky avion pas disa defekteve teknike është riparuar në Kaliforni në tetor të 2010 dhe pas testimeve të kryera në nëntor të 2010 është dërguar në Kandahar. Gjen. Haxhizadeh njoftoi se avioni RQ170 ka fluturuar edhe në vendin ku është vrarë Osama Bin Laden në Pakistan dhe më pas më 4 dhjetor 2011 është dërguar në brendësi të territorit iranian, ku u rrëzua nga njësitë e luftës elektronike të Iranit.