Dezertojnë 26 oficerë të ushtrisë së Asadit

0
145

Agjencionet informative turke, bëjnë të ditur sot (xhuma), për dezertimin e 26 oficerëve të ushtrisë siriane mbrëmë në Turqi, në mesin e tyre janë edhe dy komandant. Ky konsiderohet dezertimi më i madh nga ushtria e Beshar Asadit prej shumë muajsh.

Lajmet informative Anadoll, thotë se oficerat dezertues, në mesin e tyre 11 janë oficer me gradë nënkolonel, dy me gradë major, dy me gradë tetar, katër me gradë komandant dhe pesë me gradë toger, të ciliët kishin kaluar nga provinca Hatay së bashku me familjet e tyre dhe një numër ushtarësh tjerë, që gjithsejt përbëjnë 71 persona.

/mszh/Sh.Hulaj/kohaislame