Edi Rama e quan Islamin terrorizëm, por më pas korrigjohet

Në një editorial të botuar sot në blogun e tij kryeministri Edi Rama ka përmendur temrin “terrorizmi islamik” dhe jo “terrorizmi islamist”, sikurse do të ishte më korrekte.

Në fakt islamikët nuk janë terroristë, por myslimanë të thjeshtë.

Ndërsa islamistët, janë ata që duan të imponojnë islamin politik nëpërmjet dhunës.

Pasi u kritikua rëndë në rrjet për këtë gafë, Rama e ndryshoi shkrimin e tij dhe e hoqi fare fjalën “islamik”.

Kështu është kur nuk këshillohesh me këshilltarët për diplomacinë kulturore, të cilëve iu lë vetëm detyrën e të bërit foto.

1 2 3

Artikulli paraprakShumë gabime drejtshkrimore në një thirrje të Policisë (Foto)
Artikulli vijuesFlamuri shqiptar te prestigjozja The Economist, arsyet mister?!