EFEKTET MJEKUESE TË MJALTËS

0
183

Sipas një studimi, mjalta triumfon mbi 7 lloje të ndryshme bakteriesh, dhe ndihmon kundër gripit, kundër diarresë dhe qetësimit të stomakut.

Eksperimentet e bëra në mjaltë kanë treguar se vetia e tij e mbytjes së bakterieve (efekti bakteriocid) është dy herë më e madhe nëse mjalta zbutet me ujë.

Është vërtetuar se 1 kg mjaltë ka 3150 kalori, kurse gjatë ditës njeriut i nevojiten mesatarisht 2800-3000 kalori.

-Ngrënia e rregullt e mjaltit ndihmon në përforcimin e të mbajturit mend
-Mjalti largon dhembjet në sy, duke e fërkuar me gisht të pastërt syrin.
-Nëse mjalti pihet i tretur në ujë të ftohtë, ndihmon kundër kapësllëkut.
-Nëse mjalti tretet në qumësht të ngorhtë zhduken skrajat e zorrëve.
-Mjalti ndërpret dhimbjet e stomakut.kohaislame