Egjipti kerkon ekstradimin e shejh Kardavit

0
185
Egjipti ka njoftuar se po kerkon ekstradimin e dijetarit te njohur islam Jusuf al-Kardavi, i cili gjendet ne Katar tash e disa vite.
 
Me 26 maj 2015 autoritetet egjiptiane kërkuan nga Katari që ta ekstradojë Kardavin në Egjipt, ku dijetari ka lindur.
 
Jusuf Kardav dhe më shumë se 41 zyrtarë të tjerë të Vëllazërisë Myslimane, ashtu si dhe ish-Presidentin e Egjiptit Mohammad Morsi, po presin dënimin me vdekje në Egjipt.
 
Kardavi eshte një nga dijetarët më me ndikim musliman, por perkrahja e tij per Vellazerine Myslimane ka acaruar edhe me tej raportin mes tij dhe regjimit egjiptian.