Ekspozitë me Kuranë të vjetër të shkruar në stilin Kufi

Në Stamboll është hapur ekspozita “Kufi: Kaligrafia e Jashtëzakonshme në Librin e Shenjtë”.

Kuranë të vjetër të shkruar me stilin kufi | Kuratorja e ekspozitës, Sevgi Kutluay thotë se kopjet e para të Kur’anit janë shkruar në stilin “Kufi”, me qëllim për t’u lexuar dhe kuptuar më lehtë nga njerëzit. Kutluay sqaron se Kufi është emërtuar si stili i shkrimit të librave të Kur’anit.
123456

Artikulli paraprakMësoni të falni derisa zemërimi nuk ju ka shkatërruar!
Artikulli vijuesJa si duken Meka dhe Medina nga hapësira