Fotoja e vitit, vullneti i fëmijëve afgan për të mësuar

Fillimisht ishin nen zgjedhen e pushtimit sovietik, pastaj nen nje lufte te ashper civile, dhe vitet e fundit nen regjimin e sundimit taleban. Por me se rendi lufterat e vazhdueshme ne Afganistan po i perjetojne femijet te cilet duhet te sakrifikojne per te mesuar ne shkolle. Nje sfide e veçante eshte per vajzat e reja, te cilat te privuara nga regjimi taleban nuk guxojne t’i bashkohen bankave te shkolles. Fotoja e meposhtme eshte zgjedhur fotoja e vitit nga Huffington Post, duke qene se paraqet veshtiresine e mesimit ne kete vend.
(u186u)slide_375732_4397160_free

Artikulli paraprakDisa fotografi nga haxhi i vitit 1953
Artikulli vijuesBirmingem: “Profeti Muhamed: nderi dhe dashuria jonë”