Franca pranon se ‘qindra’ ish-ushtarë po i bashkohen ISIS’it

0
155

Ministri i Mbrojtjes në Francë Jean-Yves Le Drian ka konfirmuar se disa ish-ushtarë francezë i janë bashkuar Shtetit Islamik në Irak dhe Siri, por tha se ky fenomen është shumë i ‘rrallë’.

Lajmi si ‘qindra’ ushtarë francezë janë bërë xhihadist fillimisht u raportua nga AFP, që citoi një burim anonim të ministrisë së brendshme franceze.

 

Raportohet se një nga komandantët tani është emir në lindje të Sirisë ku edhe udhëheq me grupin e rekrutëve francez.

 

Ndërkohë disa ish-ushtarë të tjerë janë ekspertë të eksplozivëve.