Gjermani, plakja e popullsisë ''bombë me sahat''

Demografia ëhtë një ‘bombë’ me sahat për mrekullinë e Gjermanisë.

Sipas Zyrës Federale të Statistikave popullsia është në normat më të ulëtat në botë, ndërsa mosha mesatare ndër më të lartat ndaj kjo do të thotë një fuqi punëtore që plaket dhe bie shpejt, ndaj për këtë arsye kjo mund të rrezikojë vendin.

“Aktualisht jetojnë rreth 50 milionë persona të moshës së punës (20 – 65 vjeç) në Gjermani. Në vitin 2060, ata priten të jenë jo më tepër se 36 milionë”, sipas parashikimeve nga Zyra Federale e Statistikave.

“Rënia e numrit të personave aktivë do të dobësojë potencialin e rritjes së ekonomisë gjermane me afat të gjatë,” paralajmëroi Arnold Lechevalier, studiues në Qendrën “Marc Bloch”, në Berlin./el.me/kohaislame

Artikulli paraprakNë botë hidhet 30 deri 50 për qind e ushqimit të prodhuar
Artikulli vijuesFalsifikatori i dokumenteve në hierarkinë e lartë të Qeverisë