Gjunjët e dhelpres

Gjunjët e dhelpres

Dhelpra e pyeti devenë që ishte në anen tjetër të lumit: sa eshte thellësia e lumit?
Deri ne gjunjë, iu pergjigj deveja .
Pa hezituar dhelpra kerceu në ujë, mirëpo uji e mbuloji në terësi. Me shumë veshterësi dhelpra e nxorri kokën nga uji dhe filloj të notoj me gjysëm shpirti derisa arriti në shkëmb. Pasi u mbush me frymë dhelpra bertiti drejt devesë.
A nuk më the që thellësia eshtë deri në gjunjë? Deveja tha: po, thellësia eshte deri te gjunjët e mi.
Urtësia : Kur te konsulltohesh me dike për diqka, ai do te pergjigjet sipas menyrave qe atij i jane pershtatur. E qe ne shumicen e rasteve ato menyra jane te dobishme vetem per te, e jo per ty. Andaj, pervojat e te tjereve, mos i merr si zgjidhje te sigurta per ty. Sepse mund te te fundosin, andaj keshillohu dhe konsultohu, pastaj merre vendimin.
Dr.Jasem

Artikulli paraprak"Dilinxhilleku i shqiptarëve në humanizëm! "
Artikulli vijuesTërnava vizitoi vendin ku ishte Xhamia e Ibrit