Hetohen diplomat e 84 mësimdhënësve në Gjakovë

0
161
Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë së Kosovës (MASHT), Arsim Bajrami, ka lëshuar një urdhëresë, nëpërmjet së cilës i kërkon Inspektoratit të Arsimit që të hetojë validitetin e 84 diplomave të mësimdhënësve në Gjakovë, për shkak të dyshimeve për falsifikimin e tyre.

Sipas kësaj urdhërese, të cilën ka arritur ta sigurojë gazeta “Zëri”, deri më 22 maj 2015 duhet përfundojë procesi i verifikimit të këtyre diplomave.
 
“Urdhërohet Departamenti i Inspektoratit të Arsimit që në pajtim me Ligjin nr. 2014/37 për Inspektoratin e Arsimit në Kosovë, të ndërmarrë të gjitha veprimet konkrete për inspektimin special të validitetit ligjor të diplomave të mësimdhënësve të dyshuar për falsifikim, sipas aktakuzës së Prokurorisë Themelore në Gjakovë ( PP.nr. 155/2009 dhe 505 /2009 të datës 24.03.2010) kundër 84 mësimdhënësve për vepër penale ‘Falsifikimin e dokumenteve zyrtare, përkatësisht, diplomave të falsifikuara në ish-SHLP “Bajram Curri” në Gjakovë’”, thuhet në Pikën e parë të kësaj urdhërese. /Zëri/.kohaislame