Hillary: kohë të vështira për Amerikën, ja ku po dështojmë

Hillary Clinton ka deklaruar se SHBA është krejt e papërgatitur për të përballur fuqinë teknologjike në ekonominë e shekullit të fundit.

Duke e krahasuar me vendet e Azisë dhe Europës, Clinton tha se SHBA nuk ka punuar për këtë ditë në kërkimin shkencor.

“Po flitet se do të zëvendësohen shoferët nga ana e robotëve, po çdo të bëjmë me ata që vozitjen e makinës e kanë profesion? Njerëz inteligjentë si Bill Gates dhe Stefan Hawking po ulërasin përditë se nuk po i dëgjojmë.

Nëse do të isha zgjedhur presidente, atëherë do të ngrija një komision me ekspertë për të vendosur se ç’duhet të bëjmë me inteligjencën artificiale”, tha Clinton në një intervistë televizive.

Artikulli paraprakBashkimi Evropian kërkon më shumë kontrolle për eksportet e teknologjive të përgjimit
Artikulli vijuesMajdanoz, limon dhe mjaltë – Për shëndetin e mendjes