Historianët e Deçanit : Isa Boletini në Boletin e jo në Vlorë

0
162
 
 Historianët e Deçanit “Ali Hadri” kundërshtojnë që eshtrat e heroit Kombëtar Isa Boletini, të rivarrosen në Vlorë.
 
“Kryesia e LHK ‘Ali Hadri’ dega në Deçan, kundërshton ashpër idenë e tillë dhe në të njëjtë kohë i bënë thirrje kryetarit të komisionit Haki Demolli, që ky vendim i turpshëm dhe nënçmues për Isa Boletinin dhe bashkëluftëtarët e tije të tërhoqët menjëherë”, thuhet në komunikatë të historianëve.
Këta historianë e mbështesin kryetarin e Komunës së Mitrovicës Agim Bahtiri, i cili bashkë me disa përfaqësues të tjerë në mbledhjen e sotme ka këmbëngulur që eshtrat e Isa Boletinit të rivarrosen në Boletin./rtk