Iran – Kuvendi kërkon që Ahmedinexhad të përgjigjet për problemet ekonomike

0
244

Parlamenti iranian ka miratuar një interpelancë në lidhje me Presidentin Mahmud Ahmedinexhad.

Interpelanca në lidhje me çështjet ekonomike për Presidentin Mahmud Ahmedinexhad ishte paraqitur në kuvend me nënshkrimin e 77 deputetëve.

Në interpelancën e lexuar në Parlament prej Ahmedinexhadit kërkohet të përgjigjet për humbjen e vlerës së Rialit, lëkundjet në kursin e këmbimit dhe importin e grurit dhe të automobilave.

Përgjigja që qeveria i kishte dhënë interpelancës së paraqitur në Komisionin e Planifikimit dhe Buxhetit në datën 10 tetor me firmën e 102 deputetëve, ishte parë si e pamjaftueshme.

Sipas ligjeve iraniane Ahmedinexhad brenda një muaji duhet tu përgjigjet pyetjeve duke ardhur në kuvend.