Siri: 853 të vrarë nga bombat me fuçi

0
233

Të paktën 853 vetë kanë vdekur në një seri sulmesh me bomba me fuçi nga forcat e regjimit sirian në dy javët e fundit, sipas një grupi me bazë në Mbretërinë e Bashkuar.
Vetëm gjatë persona ishin të armatosur, ndëra pjesa tjetër ishin civilë, duke përfshirë 221 fëmijë dhe 119 gra.
Forcat e regjimit kanë pardorur të paktën 508 bomba me fuçi ndërmjet 28 janarit dhe 14 shkurtit, në shënjestër kishin Halepin së bashku me zonat e saj rurale, ku mbetën të plagosur 3,260 njerëz, sipas një raporti nga Rrjeti Sirian për të Drejtat e Njeriut.
Një mesatare prej 90 njerëzve vriten çdo ditë nga sulmet.
Sipas OKB-së, më shumë se 100.000 njerëz janë vrarë, 3,5 milion janë zhvendosur brenda vendit dhe 2.5 milion kanë kërkuar strehim në vendet fqinje që nga shpërthimi i luftës në mars të vitit 2011./mesazhi/