Ish këshilltari i Papës shpalos trillimet dhe falsifikimet në Bibël

0
223

Ish Këshilltari i Papës shpalos trillimet dhe falsifikimet në Bibël

I shumë vlersuari i penzionuari klerik, i cili 17 vjet (1980-1997) ishte këshilltari i papës, shpalos falsifikimin dhe trillimet e biblës.

Dr. Micheál Ledwith ka qenë i njohur si Teolog Katolik i cili ka marë mirënjohje ndërkombëtare për të ariturat akademike profesionale . I vlerësuar ishte si profesor në lëmit e tija  dhe Kryetar në Universitetin Miamot në Irlandë (Universiteti Nacional i Irlandëz) dhe 17 vite të plota ka kryer detyrën si këshilltar i Papës ne komisionin ndërkombëtar të kariges së shejntë.

Kur ishte në kulmin e karierës, ai është tërhequr dhe ka filluar të tërhiqet nga një jetë ndryshe shpirtërore – të përbëra prej modestis , vetërealizim dhe transferimit shpirtëror.  

“Mendoj që shumica e bashkëkohorëve të mi rallë i kanë ndëgjuar të njejtat gjëra sikurse unë , megjithëse me siguri ishin të vetëdijshëm për ato punë sikurse unë. Kishte shumë njerëz me pozita të mëdha në kishë të cilët hasin në mosmarëveshje dhe shumica e tyre kanë filluar të përballen me autoritete fetare. Këto janë gjëra që gjithmonë kanë egzistuar në historinë e krishterimit.”

“Një dit kam biseduar me një person i cili ka mbajtur ne lidhje të vërtetat e përkohëshme fetare”. E kam pyetur : ” Ku mundem të shpresoj se do të gjej Ungjillin nga Dhjata e Re?Më lejoni që tju sugjeroj diçka” 

“Shkoni ne bibliotekën e Vatikanit dhe shikoni dorëshkrimin më të vjetër të Dhjatës së Re të cilën e kemi , i njohur si kodeksi Vatikanus , i cili me siguri është njëri ndër Biblat të cilat i kish porositur Konstantin.

Dorëshkrimi i tjetër që do duhet ta shikoni në bibliotekën Britanike me emrin Kodeks Sinaitikus , i gjetur në alin Sinaj në Manastirin Katerina e Shejntë.

Shikoni këto dy tekstet , të dyja nga shekulli IV dhe mundohuni të gjeni ngjarje të ruajtur në të cilën Isa a.s shpëton një grua e cila është e gurëzuar nga xhelozia ne kapitullin e tetë të Ungjillit nga Jovani .

Ajo është cdoher tregim i fuqishëm , por nuk është në asnjë nga ata dorëshkrime që don të thotë se tregimi është i transferuar në Dhjatën e Re në fillimin e shekullit IV , ndoshta edhe më vonë. Nëse dëshironi mundem që të ju jap njëqind shembuj tjerë”.