Ishministri i mbrojtes të Francës i injoron Algjerianët me sjellje të pa hijshme

0
145

Xherard Longuet: Franca nuk ndjehet e penduar për periudhën e kolonizimit të Algjeris.

Ish ministri i mbrojtjes franqeze në qeverin e Sarkozit, i është kundër përgjegjur thirrjeve të ministrit Muhamed Sherif Abas, me sjellje të pazakonta dhe injoruese, ku kërkohej që Franca duhet të kërkoj falje dhe pendim ndaj Algjerianëve, për krimet gjatë okupimit.
Sipas gazetes Algjeriane`´Haber“, ministri franqez , tash delegatë në këshillin qeveritar i partis lëvizja popullore, ka ngritur dorën me sjellje ofenduese, pa e vërejtur se kamerat e televizionëve në parlament po e xhironin. Njërës nga këto kanale televizive i ka thënë, se franca nuk do të pendohet dhe nuk do të kërkoj falje.
Kjo ngjarje, ka ardhur në kohën kur Algjerianët po festojnë 58 vjetorin e revolucionit të çlirimit, dhe të dekleratave të para pak ditëve, të ishministrit të Industrisë Kristian Ostroz në Nice se “Algjeria është e Francës“./mszh/Sh.hulaj/kohaislame