Izraeli është angazhuar në krijimin e avionit të papilotuar "të padukshëm"

0
183

Ndërmarrjet e kompleksit ushtarako-industrial të Izraelit po merren me ndërtimin e avionit të papilotuar me përdorim të gjerë të teknologjisë së mosdallimit nga radarët. Në ndërtimin e avionit të papilozuar veçanërisht është angazhuar kompania shtetërore Israel Aerospace Industries, e cila ka krijuar më parë aparatet e mëdha zbuluese Heron dhe Eitan.

Aktualisht kompanitë izraelite po marrin pjesë në një sërë programesh, të lidhura me zhvillimin e teknologjisë së mosdallimit nga radarët, e cila po zhvillohet kryesisht në Shtetet e Bashkuara. Pjesët e përfituara planifikohet të përdoren në aparatin e ri.