Ja disa foto nga haxhinjtë e vitit 1884 (Foto)

0
425

Këto foto mahnitëse janë bërë në vitin 1884 dhe tregojnë haxhinjtë nga vende të ndryshme që udhëtojnë për në haxh. Para se të shpiken mjetet e komunikacionit dhe transportit modern shkuarja në haxh ka qenë shumë e vështirë dhe është dashur sakrificë e madhe. Udhëtimi për haxh ka mund të zgjas edhe me muaj.

Këto foto o ka bërë holandezi Snuk Gurgonje i konvertuar në fenë Islame.

ACEH, INDONEZIA
aceh-hajjis-1880

BAGDAD, IRAK
baghdad-hajjis-1880

BAHREJN
bahrain-hajjis-1880

BASRA, IRAK
basra-hajjis-1880

BUHARA
bukhara-hajjis-1880

MEKA
makkah-1880

MALAJZI
malay-sheikh-hajjis-1880

(Islampress)

Shperndaje: