KATËR GJËRA QË NUK I KE DITUR?!

KATËR GJËRA QË NUK I KE DITUR?!
– Katër gjëra e sëmurin trupin:
1. Të folurit e tepërt.
2. Gjumi i tepërt.
3. Të ngrënit e tepërt.
4. Marrëdhëniet e tepërta seksuale.
– Katër gjëra e lodhin trupin:
1. Shqetësimi.
2. Pikëllimi.
3. Uria.
4. Pagjumësia.
– Katër gjëra e sjellin rizkun:
1. Namazi i natës.
2. Bërja e istigfarit shpesh.
3. Dhënia e lëmoshës.
4. Përmendja e Allahut në mëngjes dhe mbrëmje.
– Katër gjëra e ndërpresin rizkun:
1. Gjumi i mëngjesit.
2. Mos falja e namazit nafile shpesh.
3. Përtacia.
4. Tradhtia.
– Katër gjëra e zbehin fytyrën dhe e largojnë shkëlqimin:
1. Gënjeshtra.
2. Paturpësia.
3. Pyetjet e tepërta pa dituri.
4. Gjynahet e tepërta.
– Katër gjëra ia shtojnë fytyrës shkëlqimin:
1. Devotshmëria.
2. Realizimi i premtimeve.
3. Bujaria.
4. Sjellja e mirë.
(Imam ibën Kajimi, Allahu e mëshiroftë)
Hoxhë Irfan Jahiu

Artikulli paraprakUNESCO miraton rezolutën përkundër tërbimit izraelit: njeh vendet e shenjta të Jeruzalemit me emra islamë
Artikulli vijuesSkandaloze: Zbulohet depo në Fushë Kosovë ku i ndërrohet afati produkteve të mishit