Kisha katolike polake kundër Halloween-it

0
134

Kisha Katolike e Polonisë ka paralajmëruar se ritet moderne të Halloween-it rrezikojnë që të promovojnë okulten.

Sipas BBC, kisha thotë se festimet e Halloween-it bien në kundërshtim me mësimet e kishës dhe krishterimin.

Një peshkop tha se festimet e 31 tetorit po promovojnë paganizmin tek të rinjtë.

Peshkopi Andzej Dziega paralajmëroi se Halloween-i qëndron pas ‘kulturës së vdekjes’.

“Ky lloj argëtimi i tundon fëmijët si ëmbëlsirat, por përbën rrezik real për dëme shpirtërore, madje edhe për shkatërrim të jetës shpirtërore,” shkruan në një letër peshkopi.

Tradita amerikane e festimeve të Halloween-it është bërë mjaft popullore në botë.