Komisioneri Hahn, takon presidentin e Maqedonisë, Gjorge Ivanov

0
237
“Opozita të kthehet në Parlament dhe atje të zgjidhen të gjitha çështjet politike” ishte mesazhi i komisionerit Hahn.
 
Presidenti i Republikës së Maqedonisë, Gjorge Ivanov, në pallatin presidencial “Villa Vodno” takoi komisionerin e Bashkimit Evropian për Fqinjësi Evropiane dhe Negociata të Zgjerimit, Johannes Hahn, të cilët diskutuan për procesin e integrimit të Maqedonisë në Bashkimin Evropian dhe për zhvillimet aktuale në vend, raporton Anadolu Agency (AA).
 
Presidenti Ivanov duke theksuar se Maqedonia mbetet plotësisht e angazhuar në hapjen e negociatave për anëtarësim dhe në zbatimin e reformave për anëtarësim në Bashkimin Evropian, shtoi se është e nevojshme që Këshilli Evropian t’i rishikojë pasojat e statusit aktual në vend dhe të gjejë një mënyrë për vlerësimin e rekomandimeve pozitive nga komisioni.
 
Në këtë kontekst, presidenti Ivanov kërkoi angazhim më aktiv dhe mbështetje nga komisioneri Hahn, si dhe theksoi se duke pritur dorë zgjatur hapin tjetër në integrimin evropian shkakton zhgënjim në shoqëri, jostabilitet në jetën politike dhe tension në marrëdhëniet ndëretnike. Ai gjithashtu ripohoi pozicionin e Maqedonisë për ndërtimin dhe përparimin e marrëdhënieve të mira fqinjësore, si dhe bashkëpunimin rajonal dhe gatishmërinë për të adresuar të gjitha çështjet e pazgjidhura në kontributin e rendit për stabilitetin dhe prosperitetin e rajonit.
 
“Shembujt pozitiv në rajonin tonë, proceset paralele të integrimit dhe tejkalimit të dallimeve dypalëshe, duhet të kërkohen edhe në rastin e Maqedonisë dhe fqinjin tonë jugor”, deklaroi Ivanov, i cili më tej theksoi se në kushtet e zhvillimeve të fundit në Maqedoni partitë politike të sillen në mënyrë të arsyeshme dhe të përgjegjshme, në përputhje me interesat e qytetarëve dhe shtetit.
 
Nga ana tjetër, komisioneri Hahn shprehi shpresën se Maqedonia do të vazhdojë procesin e reformave dhe së shpejti do të fillojë negociatat për anëtarësim në Bashkimin Evropian.
 
“Qëndrimi im dhe i Bashkimit Evropian është që të gjithë paritë politike duhet të zhvillojnë debat politik në Parlament, dhe jo jashtë Parlamentit. Unë jam këtu për të ndihmuar të gjeni një mënyrë për të dalë nga kjo situatë politike. Opozita të kthehet në Parlament dhe atje të zgjidhen të gjitha çështjet politike”, ishte ky mesazhi i komisionerit Hahn./AA