Kur nuk ka argumente, fyen – Ky është Trumpi

0
474

Ishte një nga fjalimet më të fuqishme në dy javët e fundit në teatrin politik. Khizr Khan, babai i ushtarit Musliman Amerikan kishte folur në konvetën e Demokratëve duke kundërshtuar Donald Trumpin që injoron rolin kyç të muslimanëve në ndërtimin e shteteve të Bashkuara.
Ndërsa Donald Trump ia ka kthyer çiftit Khan duke e njëllosur karakterin e Muslimanëve.
Kjo për arsye se në krah të burrit Khizr qëndronte gruaja e tij që nuk foli asgjë, ndërsa Trump se ajo ska folur pasi nuk e lejon feja e saj. Por menjëherë iu kanë kundërpërgjigjur duke i thënë gruaja ka folur në Ditën e Nënave për mbytjen e djalit të saj qysh në vitin 2004.

Të shumtë njerëz kanë reagur përmes mediave sociale për gjuhën e pëdorur nga Trump, i cili vazhdon me fashizmin e tij dhe ekstremin nacionalist. Këto deklarata për ta kanë qenë të papranueshme dhe komplet që dëshmojnë mendjemadhësinë e tij./KohaIslame