Komuniteti Musliman refuzon të varrosë vrasësin e Priftit Francez

0
834

Muslimanët nga vendi i Adel Kermiche, një nga sulmuesit adoleshentë që ia preu fytynë një prifti të vjetër në një kishë në Francë, ka refuzuar që atij ti fal namazin e xhenazes.

19 vjeçari, së bashku me Abdel Malik Petitjean, morri edhe 6 veta si pengje në Kishën Shën Etienne du Rouvray, përpara se të vrasë priftin 86 vjeçar, Jacques Hame.

Një murgeshë që ishte brenda kishës, e identifikuar Sister Danielle ka thënë se prifti ishte detyruar me dhunë të shtrihet për tokë përpara se ta prisnin në fyt

Liderët fetar musliman në atë zonë kanë refuzuar të varrosin sipas riteve islame, duke thënë se kështu e njollosim Islamin. Edhe muslimanët që jetojnë në atë qytet refuzojnë ti falen xhenazen dhe përkrahën vendimin e Komuniteti Musliman./KohaIslame