Kush është më e fortë ushtarakisht, Shqipëria apo Maqedonia?

Besojeni ose jo, por Republika e Maqedonise, edhe pse nje shtet me i vogel ne numer popullsie dhe ekonomi se Shqiperia, shpenzon me shume se kjo e fundit persa i perket ushtrise.

Portali Albeu ka hulumtuar per temesuar dicka me shume per ushtrine maqedonase pasi as “Global Fireëorks” nuk kishte te dhena dhe ka mesuar se Shkupi e ka buxhetin per forcat e armatosura disa milione dollare me te madhe se Tirana.

Shqiperia dominon vetem sa iperket flotes detare pasi sic e dime Maqedonia nuk laget nga detet, ndersa ne fushat e tjera shteti fqinj duket me mire, kjo edhe per shkak se Maqedonia vazhdon perpjekjet per tu anetaresuar ne NATO, ndersa Shqiperia prej disa vitesh eshte anetare e Aleances Veri-Atlantike.

Gjithashtu Maqedonia ka nje mbeshtetje te madhe jo vetem nga Perendimi, por edhe nga Rusia persa i perket armatimit dhe mjeteve te ushtrise.

Artikulli paraprakKriza me refugjatët varet nga bashkëpunimi i BE-së dhe Turqisë
Artikulli vijuesFornteks do të monitorojë kufirin Maqedoni-Greqi