Lexo çfarë thoshte politikani Françez në Algjeri

Me rastin e e 100 vjetorit të kolonializmit francez në Algjeri një politikan francez shprehet:

Përderisa algjerianët lexojnë Kuran dhe flasin gjuhën arabe ne kurrë s’do të mund të ngadhënjemë, pra detyra jonë është që këtë Kuran arab ta shkulim nga ata së bashku me gjuhën arabe nga goja e tyre.

Artikulli paraprakJa çfarë thoshte William Ewart Gladstone (ish kryeministër i britanisë së madhe).
Artikulli vijuesA e dini se çfarë shkruante me një gazetë e Uzbekistanit në vitin 1952