Mbyllja e qeverisë amerikane shkakton miliarda dollarë humbje

0
147

Presidenti amerikan Barak Obama, zhvilloi një bisedë të gjatë me kryetarin e Kongresit John Boehner dhe pas kësaj bisede, deklaroi se ekziston pak shpresë për zgjidhjen e krizës së krijuar.
Zëdhënësi i shtëpisë së bardhë Xhej Karney, tha se presidenti amerikan dhe kryetari i Kongresit për vazhdimin e bisedimeve mes tyre. Ai gjithashtu shprehu shqetësimin e Obamës në lidhje me propozimin e ri të republikanëve mbi shtimin e përkohshëm të tavanit të borxheve të Amerikës deri më 22 nëntor. Mbi 800 mijë punonjës të qeverisë federale kanë mbetur të papunë, në një kohë që banka Goldman Sax, njoftoi se mbyllja e qeverisë amerikane ka shkaktuar një dëm ekonomik për Amerikën që llogariten në 8 miliardë dollarë.