Më shumë se 1milon Haxhinj kanë arritur në Arabin Saudite

0
136

Më shumë se 900 mijë Haxhinj kanë arritur në Arabin Saudite

Shumica e tyre kanë ardhur me aeroplan që kanë zbarkuar në aeroportet e Xhides dhe të Medinetu Munevere
Qeveria e Arabisë Saudite ka bërë të ditur se numri i haxhinjve që kanë filluar të vijnë nga jashtë vendit, ka arritur në 984.525 haxhinj deri të enjten.
Edhe drejtoria e drejtoratit për kontrollim të pasaportave në raportin e saj bënë të ditur se numri i haxhinjëve që kanë ardhur nëpërmjet aeroportit të Xhides ka arritur në 591.078 haxhinj. Ndërsa nëpërmjet aeroportit të Medines kanë arritur 348.279 haxhinj.
Ndërsa nëpërmjet limanit të Xhides kanë mbërritur 11.004 haxhinj. E nëpërmjet tokës kanë ardhur 11.655 dhe nëpërmjet rrugëve tjera kanë mbërritur 21.695 haxhinj.
Ndërsa haxhinjt brenda vendit të Saudisë deri dje numri i tyre ka arritur në 36.602 haxhinj.
/mesazhi/Sh Hulaj/kohaislame