Mijëra muslimanë në ishullin Sumatra luten për paqe në botë (FOTO)

Mijëra besimtarë muslimanë i janë bashkuar të shtunën në mbrëmje lutjes masive për paqe në botë, raporton Anadolu Agency (AA).

Përveç lutjeve për paqe, besimtarët indonezianë janë lutur edhe për ndalimin dhe shkatërrimin e grupeve të cilat kryejnë sulme terroriste në emër të Islamit, dukë shkaktuar kështu vdekje në Indonezi dhe anembanë botës.

Lutja është bërë në një hapësirë në qytetin Banda Aceh, i cili është qendra e provincës Aceh në ishullin Sumatra të Indonezisë.

20160228_2_14497143_5834142_Web

20160228_2_14497143_5834143_Web

20160228_2_14497143_5834144_Web20160228_2_14497143_5834147_Web

 

20160228_2_14497143_5834155_Web

20160228_2_14497143_5834157_Web

Artikulli paraprakKomuna e Butelit nuk ka mjete për shkolla por ka për kryqe
Artikulli vijuesVIDEO – Kush hyn i pari në Xhenet dhe i fundit