"Mos i jepni paratë në Kryqin e Kuq" thonë Haitianët

Si pasojë e uraganit Matthew në Haiti vdiqën 900 veta dhe raportet tregojnë për aktivizimin e kolerave vdekjeprurëse tani, banorët e Haitit kanë kërkuar ndihmë nga njerëzit.

Qeveria ka thënë se së paku 350,000 u duhet ndihmë pas atyre stuhive të mëdha.

Por edhe gjatë kërkesave të tyre, ata paralajmërojnë që paratë e tyre mos të japin e Kryqin e Kuq Amerikan (ARC)

Besimi në Kryqin e Kuq Amerikanë është lëkundur, pas një raporti tronditës në vitin 2015 që gjeti se shumë donacione janë konsumuar privatisht.

Pasi ishin mbledhur gjysmë miliard ndihma në vitin 2010 pas tërmetit në Haiti dhe që plani ishte për të ndërtuar 700 shtëpi, Kryqi i Kuq Amerikanë ka qenë i akuzuar se ka ndërtuar vetëm gjashtë të tilla.

“Njerëzit do të pyesin si të ndihmojë njerëzve në Haiti” ka shkruar një grua në Twitter pas uraganit: “Mos ia jepni Kryqit të Kuq Amerikanë”./KohaIslame

Artikulli paraprakPas problemeve me Note 7, vlera e Samsung bie për 17 miliardë dollarë
Artikulli vijuesNë ligjëratat e Imam Ahmedit mblidheshin rreth pesë mijë njerëz.