Në Bangladesh gjykata ndaloi partinë më të madhe islame

0
107

Gjykata e Bangladeshit nxorri jashtë ligjit të vendit partinë kryesore opozitare islamie në vend – “Xhemat-el-Islamije” – duke e bazuar vendimin e saj në faktin se gjoja programi i partisë bie në kundërshtim me kushtetutën e vendit.
Siç vënë në dukje mediat, kjo mund të çojë në trazira në radhët e përkrahësve të partisë, shumë prej liderëve të së cilës ky pushtet anti islamik i ka dënuar vitin e fundit gjoja për “krime” lufte gjatë periudhës së luftës për pavarësi të Bangladeshit, 42 vite më parë, pikërisht në vitin 1971. Absurdi është se 42 vite pas ngjarjes, armiqtë e islamit trilluan akuza vetëm e vetëm për të penguar ndikimin e islamit në vend.

Këto dënime kanë çuar në mënyrë të përsëritur në protesta masive dhe trazira, gjatë shtypjes së të cilave protesta ka pasur shumë të vrarë dhe të plagosur nga popullata e pafajshme muslimane.