Në Europën Qendrore ra dëbora e parë

0
158

Shërbimet emergjente në Europën Qendrore po eliminojnë pasojat e ciklonit të dëborës.
Në perëndim të Austrisë vetëm brenda gjysmë ore në rrugë u formuan shtjellat e dëborës, policia regjistroi dhjetra aksidente automobilistike.
Disa persona të përfshirë në aksidente u plagosën rëndë dhe u dërguan në spital. Një situatë e ngjashme u krijua edhe në zonat qendrore të Zvicrës.
Autoritetet lokale i bëjnë thirrje drejtuesve të automjeteve që përkohësiht të heqin dorë nga udhëtimet me mjete private transporti, edhe pse ekspertët njoftuan se të premten dëbora do të shkrijë.