Izraeli kryen stërvitje ushtarake në shkallë të gjërë

0
151

Këtë javë Forcat Ushtarake Ajrore izraelite zhvilluan stërvitje, gjatë të cilave u krye furnizimi me karburant në ajër i avionëve gjuajtës, thuhet në njoftimin e publikuar të enjten në mbrëmje në faqen zyrtare të Internetit të Forcave të Mbrojtjes së Izraelit (IDF – Israel Defence Forces).
Qëllimi i stërvitjeve, në të cilat morrën pjesë disa skuadrilje të Forcave Ushtarake Ajrore të shtetit hebre, ishte kryerja e fluturimeve “në distancë tejet të gjatë”. IDF theksoi se “gjatë stërvitjes u zgjerua kapaciteti i Forcave Ushtarake Ajrore të shtetit hebre dhe u testua ndërveprimi midis skuadriljeve pjesëmarrëse”.