Në Iran është vrarë Kreu i shërbimit të luftës kibernetike

0
145

Në Iran u vra shefi i Shtabit të Luftës Kibernitike, Mojtaba Ahmedi. Vrasja e shefit iranian të shtabit të luftës kibernetie, Mojtaba Ahmadi, provokoi në Iran akuza të reja kundër forcave të jashtme, të cilat zhvillojnë, sipas Teheranit, likujdimin e figurave kryesore në aparatin e sigurisë së vendit, shkruan ditën e enjte britanikja “Daily Telegraph”.
Trupi i viktimës u gjet ditët e fundit në rripin e pyjeve në veri të Teheranit. Gazeta kujton se që nga viti 2007 janë vrarë 5 shkencëtarë bërthamorë iranianë dhe Kreu i programit të krijimit të raketave balistike. Autoritetet iraniane akuzojnë për kryerjen e këtyre krimeve shërbimin e zbulimit të Izraelit, Mossad.